5 Tips voor leuke Istanbul bezienswaardigheden

Istanbul bezienswaardigheden die je niet mag missen!

De oude stadsmuur: een van de Istanbul bezienswaardigheden

De oude stadsmuur: een van de Istanbul bezienswaardigheden

Ga je op stedentrip naar Istanbul? Istanbul is een wereldstad waar je je ogen uitkijkt! De stad heeft een historie die duizenden jaren teruggaat. De stad staat bekend om haar prachtige moskeeën, kerken en musea. Kortom: er zijn ontzettend veel bezienswaardigheden in Istanbul om te bekijken! Wil je niets missen tijdens je stedentrip? Lees dan snel verder! Wij zetten een aantal Istanbul bezienswaardigheden voor je op een rij!

Hippe wijk Galata
Galata is een van de hipste wijken in Istanbul. De wijk is zeker een aanrader als je Istanbul gaat bezoeken! Midden in de wijk staat de Galatatoren. De prachtige toren is al jaren een enorm toeristische trekpleister. Om de toren vind je allerlei gezellige barretjes,  cafétjes en restaurantjes, waar je kan zitten. Een van de bekende Istanbul bezienswaardigheden in de wijk Galata is de Galatabrug. Deze brug gaat over de Gouden Hoorn en verbind Galata met de wijk Eminönü. De brug is leuk om te bezoeken, mede doordat er veel vissers aan de kade zitten te vissen en de gevangen vis meteen verkopen. Leuk om een keer te zien!

Grote bazaar
Als je een Turkse markt wilt bezoeken, moet je naar de grote bazaar gaan! Deze markt op Kapali Çarsi laat je kennis maken met de turkse cultuur als nooit tevoren. Turkse lekkernijen, specerijen, tapijten en sieraden. In de kleine winkeltjes vind je het allemaal! De grote bazaar is een van de Istanbul bezienswaardigheden die je een keer gezien en beleefd moet hebben. Tip: Op de bazaar worden souvenirs vaak voor een hoge prijs verkocht, de verkopers staan echter open voor onderhandelingen! Vaak krijg je voor minder dan de helft het product nog mee naar huis.

Grote bazaar in Istanbul

Grote bazaar in Istanbul

Bezoek het oude badhuis Hamami
Cağaloğlu Hamami is een van de oudste badhuizen in Istanbul. Het badhuis is al meer dan 300 jaar oud en daarmee een van de oudste badhuizen in Istanbul. De oude hamam is bekend van verschillende reclames en is ook gebruikt als decor in een Indiana Jones film. Een van de Istanbul bezienswaardigheden waar je je ogen uitkijkt, terwijl je heerlijk tot rust kan komen!

De oude stadsmuur
Als je van wandelen houdt is het bezoeken van de stadsmuur, als een van de Istanbul bezienswaardigheden, leuk om te doen! Rondom de stadsmuur uit de 5e eeuw zijn verschillende wandelingen te doen, die je langs de gehele stadsmuur laten lopen. De stadsmuur werd jarenlang gebruikt ter verdediging en als uitkijkpunt. De muur is gerestaureerd, maar ondanks dat nog steeds op sommige plekken  vervallen en verwaarloosd. Als je rondom de stadsmuur loopt, waan je je even in het oude Istanbul.

Het kasteel met de zeven torens
Yedikule Hisari betekent naar het Nederlands vertaald het kasteel met de zeven torens. Het kasteel wordt hedendaags als openluchtmuseum gebruikt, maar heeft in de jaren verschillende functies gehad. Tot 1830 werd het kasteel gebruikt als kerker om gevangenen in op te sluiten. In deze kerkers werden ook executies uitgevoerd. Later werd het kasteel gebruikt als leeuwenopvang.  Het kasteel is een van de Istanbul bezienswaardigheden die je laten kennis maken met een prachtig uitzicht over de stad en de zee. Zeker de moeite waard!

Het kasteel met de zeven torens

Het kasteel met de zeven torens

Fietsen in Istanbul!
In een eerder blog besproken we al 5 highlights in Istanbul. Wil je de bezienswaardigheden in Istanbul op een leuke en snelle manier bezoeken? Als het je leuk lijkt om op een andere manier de stad te bekijken, ga dan fietsen in Istanbul! Wij raden je de Istanbul highlights fietstour aan. Met deze tour ga je langs alle hotspots van Istanbul. Een Nederlandstalige gids zal je vol enthousiasme alle “ins and outs” vertellen over Istanbul. Boek de Istanbul Highlights Fietstour nu!

 

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailby feather