Bezienswaardigheden in Berlijn

Lees onze tips voor bezienswaardigheden in Berlijn!

Bezienswaardigheden in Berlijn

Bezienswaardigheden in Berlijn

Berlijn kent veel sfeervolle wijken, historische gebouwen en culturele hotspots die je zeker moet zien als je de stad bezoekt. Wij geven je alvast een aantal tips over de bezienswaardigheden in Berlijn die je echt niet mag missen!

Berlijnse muur
Als je in Berlijn bent, denk je natuurlijk meteen aan de Berlijnse muur. Één van de grootste onderdelen van de geschiedenis van de stad Berlijn.  De Muur werd gebouwd tijdens de Koude Oorlog en heeft 28 jaar lang een afscheiding gevormd tussen West- en Oost Berlijn (1961 – 1989). Hoewel er vrij weinig van de muur is overgebleven na het vallen in 1989 , kun je bijvoorbeeld bij East Side Gallery in Berlijn nog een gedeelte van de muur bekijken. Hier vind je restanten van de muur die zijn beschilderd door 118 kunstenaars. Een van de bezienswaardigheden in Berlijn die een groot deel van de stadsgeschiedenis draagt.

Berlijnse muur

De Berlijnse muur

Checkpoint Charlie
Toen de Berlijnse muur Oost en West Berlijn in tweeën verdeelde, waren er slechte enkele doorgangen in de muur. De 3e doorgang van de Berlijnse muur is Checkpoint Charlie. Een plek die zeker een bezoek waard is en daarom één van de bezienswaardigheden in Berlijn waar veel toeristen op af komen. Checkpoint Charlie was de enige doorgang waar buitenlanders Oost-Berlijn binnen konden komen. In 1990 is de controlepost gesloopt, maar je vind nog steeds een replica van de wachterstoren. Ook is het Museum Haus am Checkpoint Charlie (www.mauermuseum.de) in de buurt van deze plek. Een museum dat gewijd is aan het verhaal achter de muur en de scheiding tussen Oost en West Berlijn.  Super indrukwekkend.

Potsdamer Platz
Als je op zoek bent naar bezienswaardigheden in Berlijn, kom je vanzelf uit bij het Potsdamer Platz. Het Potsdamer platz is een groot plein in de Duitse hoofdstad en een belangrijk verkeersknooppunt. Tijdens de Koude oorlog liep de Berlijnse muur dwars over het plein. Na de val van de muur is er lange tijd gebouwd op en rondom het plein, om er voor te zorgen dat het plein weer publiek zou trekken. Dat is gelukt! Potsdamer Platz is een ware attractie. Rondom het plein vind je veel theaters, restaurants en winkels wat zorgt voor een gezellige drukte. Daarnaast zie je veel bijzondere architectuur. Het plein is een echte beleving en wordt gezien als het hart van Berlijn.

Brandenburger Tor
De wereldberoemde Brandenburger Tor is een toeristische trekpleister! De stadspoort werd in 1788 gebouwd als herinnering aan de derde Silezische oorlog tussen Pruisen en Oostenrijk. De poort staat op het Pariser platz, waar het vaak wemelt van de toeristen. Verkopers maken hier gebruik van, waardoor je hier veel souvenirwinkeltjes ziet. De Tor is vooral bekend door het beeld op de poort. Een prachtig sculptuur van Victoria, de god van overwinning. Het originele sculptuur in de tweede oorlog vernietigd, maar doordat de gietvorm nog bewaard was gebleven kon er een replica worden gemaakt. Na het vallen van de Berlijnse muur staat de poort, net als veel andere bezienswaardigheden in Berlijn, symbool voor de Duitse eenheid en het samenkomen van Oost en West Berlijn.

Brandenburger Tor in Berlijn

Brandenburger Tor in Berlijn

Alle bezienswaardigheden in Berlijn binnen no time: pak de fiets
Lijkt het je leuk om alle wereldberoemde hotspots op een snelle én leuke manier te bekijken? Boek dan nu een van de fietstours in Berlijn! Baja Bikes heeft verschillende tours, die je meenemen langs alle bezienswaardigheden in Berlijn die je gezien wilt hebben. Zo is er een fietstocht langs de Berlijnse muur en een Berlijnse Highlights tour. Bekijk alle tours met Nederlandse gids op https://www.bajabikes.eu/nl/fietsen-in-berlijn

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailby feather