BEZIENSWAARDIGHEDEN IN BOEDAPEST

Facebooktwitterredditlinkedin
Bezienswaardigheden in Boedapest

Bezienswaardigheden in Boedapest

Boedapest, ook wel de “Koningin van de Donau” genoemd, is de hoofdstad van Hongarije en een is de perfecte stad voor een stedentrip. Er zijn veel bezienswaardigheden in Boedapest, waaronder monumentale gebrouwen, indrukwekkende pleinen, mooie parken en ook veel leuke musea. Naast de standaard bezienswaardigheden zijn er ook veel badhuizen in Boedapest. Lees snel verder over welke bezienswaardigheden in Boedapest je zeker niet mag missen tijdens je stedentrip.

Bezienswaardigheden in Boedapest: Burchtheuvel, Koninklijk Paleis

De Burcht van Boeda, het oude koningspaleis, is een historisch kasteelcomplex. De Burcht werd aanvankelijk in de dertiende eeuw om de inwoners van de stad te beschermen tegen Mongools aanvallen, maar mede hierdoor is de burcht van Boedapest talloze keren in een nieuwe stijl herbouwd. Behalve de burcht zelf zijn ook de kronkelende middeleeuwse steegjes met pittoreske huisjes ten noorden van het kasteel zeker een kijkje waard.

Bezienswaardigheden in Boedapest: Parlementsgebouw

Het Hongaars parlementsgebouw is een van de bezienswaardigheden in Boedapest waar je als bezoeker van de stad niet omheen kunt. Dit monumentale gebouw verrees hier meer dan honderd jaar geleden aan de rechteroever van de Donau. Het parlementsgebouw heeft prachtige gotische torens, de ontzettend indrukwekkende koepel en vooral de enorme omvang maken het tot de grootste blikvanger van heel de stad. Binnen zijn onder andere de Hongaarse kroonjuwelen te bekijken en een bezoekje aan het parlementsgebouw is zeker de moeite waard.

De Grote Markthal

De Grote Markthal Boedapest

De Grote Markthal Boedapest

De Grote Markthal in Boedapest bevat meer dan 10.000 vierkante meter en bevat neogotisch glas- en staalwerk wat deze markthal tot een mooie bezienswaardigheid maakt. Het regent niet vaak in Boedapest, maar aan het einde van de 19e eeuw vond burgermeester Karl Kamermayer toch dat Boedapest een overdekt markthal moest hebben en deze is toen ook direct gebouwd. Op de markt vind je met name heerlijke versproducten en Hongaarse specialiteiten, zoals Lángos.

Het museum van de Terreur

Hongarije heeft een bloederige geschiedenis achter de rug, waarvan de meest recente uitspattingen die van de nazi’s en de communisten tijdens de twintigste eeuw waren. In het Terror Háza Múzeum, oftewel het Museum van de Terreur, kun je alles over deze gruweldaden te weten komen. In de kelder van het gebouw zijn bijvoorbeeld nog steeds de cellen en martelkamers te bekijken.

Turkse baden: De Széchenyibaden

De Széchenyibaden bestaan uit zwembaden, sauna’s en stoombaden die rond twee warmwaterbronnen midden in het stadspark van Boedapest zijn aangelegd. De opvallend geel geverfde en in neobarokke stijl gegoten badhuizen vormen niet alleen een grote toeristische attractie, maar ook het grootste medicinale kuuroord van heel Europa. Een aantal leuke badhuizen in Boedapest zijn: Szechinyi, Gellert, Rudas en Luckacs.

 

Ben je nog op zoek naar een accommodatie? Lees hier meer over hoe je het best een accommodatie kunt kiezen. 

Facebooktwitterredditlinkedin