3 LISSABON TIPS VOOR JE STEDENTRIP

Facebooktwitterredditlinkedin
Lissabon tips

Lissabon tips

Volgens legendes is Lissabon gesticht door de Griekse Odysseus, tijdens zijn zeereis over Odyssee. Waarheid of geen waarheid, in ieder geval is zeker dat Lissabon een prachtige stad is. Een stad geliefd bij zowel toeristen als locals. Check hier onze Lissabon tips die handig zijn voor jouw citytrip:

  • Ga voor Hop on Hop off-tours
  • Bezoek traditionele Fado show
  • Doorkruis heuvelachtige wijkjes

Lissabon tips: 1. Ga voor Hop on Hop off-tours

..en ontdek alle bezienswaardigheden die Lissabon te bieden heeft! Denk aan Parque Eduardo VII, Rivier Tagus, Praca de Comercio, Restauradores en meer. ‘Sightseeing’ kun je doen op verschillende manieren. De een ontdekt Lissabon graag te voet, de ander springt hiervoor op de fiets. Maar wist je dat je ook heel goed de tram of de bus kunt inzetten voor het afvinken van bezienswaardigheden?

Lissabon tips: tram tour

Lissabon tips: tram tour

Tours met de tram of de Hop on Hop off-bus langs bezienswaardigheden zijn minder actieve, maar zeker niet minder leuke tours. Deze tours zijn zowel een goede aanvulling op de fietstours in Lissabon, als een goed alternatief voor mensen die minder goed te been zijn. Tijdens de tram- of bustour krijg je de grote lijnen van Lissabon te zien. Je legt gemakkelijker lange afstanden af, waardoor je ook bovenop de heuvels van Lissabon komt! Online kun je zelf jouw favoriete route uitkiezen.

> Tickets Lissabon Hop on Hop off bus-tour

> Tickets Lissabon Tram Tour

Lissabon tips: 2. Bezoek een traditionele Fado show

Al sinds 1829 speelt Fado een belangrijke rol in het leven van de Portugezen. Deze stijl is ontstaan in de arme wijken van Lissabon. Het levenslied van Portugal wordt ook Fado genoemd. Vroeger werd dit lied alleen in de echt armoedige kroegen gezongen. Wil je weten waarom ‘Fado’ op 27 november 2011 is toegevoegd aan de UNESCO werelderfgoed lijst? Dan is een Fado show-tour – inclusief een bezoek aan een traditionele Fado show – een leuke activiteit voor jou!

Lissabon tips: Fado show

Lissabon tips: Fado show

Tijdens de Fado show-tour doorkruis je de wijken van Fado en kom je alles te weten van de geschiedenis van deze stijl. Daarnaast geniet je van een echte, traditionele Fado show met daarbij heerlijke, traditionele gerechten! Hierbij kun je met een gerust hart een lekker (alcoholisch) drankje nuttigen, want een ticket voor deze tour is inclusief transfer van en naar je hotel. 🙂

> Tickets voor de Lissabon Fado tour

Lissabon tips: 3. Doorkruis heuvelachtige wijkjes per fiets

In tegenstelling tot een tram- of bustour zie je tijdens een fietstour van Baja Bikes wel details van Lissabon. Samen met een gids waan je je door de kleine straatjes en pleintjes van de stad. Alvast een indruk krijgen hoe tours in Lissabon met gids door Baja Bikes verzorgd worden? Check dan de video’s op Vimeo eens!

Doorkruis Lissabon op de fiets

Lissabon tips: Doorkruis Lissabon op de fiets

Welke Lissabon tips heb jij nog voor andere stedentrippers?

Facebooktwitterredditlinkedin