LONDEN BEZIENSWAARDIGHEDEN: 5 TIPS!

Londen bezienswaardigheden tips

Londen bezienswaardigheden tips

Londen wordt samen met Parijs, Tokio en New York beschouwd als een van de 4 traditionele alfa-wereldsteden, ofwel: Londen behoort met haar prachtige bezienswaardigheden tot de bekendste steden ter wereld. Ontdek hier meer over onze Londen bezienswaardigheden-top 5:

  •  Big Ben
  •  Buckingham Palace
  •  Westminster Abbey
  •  National Theatre
  •  Trafalgar Square

…die je samen met andere tientallen highlights van Londen in slechts een paar uur kunt afvinken tijdens een Londen Highlights Fietstour (mét Nederlandse gids) 🙂

Londen bezienswaardigheden: tip 1. Big Ben

Niet te missen tijdens een bezoek aan Londen: Big Ben. Deze wereldberoemde klok is het icoon van Londen en staat daarom ook in dit rijtje met tips! De klok staat op een prachtige plek aan het water. Beklimmen en bezoeken is niet altijd mogelijk, maar ook van buitenaf is hij prachtig om te zien. Op een zonnige dag of ’s avonds is hij nóg mooier. Daarnaast is het geluid wat eruit komt ook geweldig: zorg dus dat je hier naartoe gaat tijdens een heel uur. En een selfie maken met de Big Ben op de achtergrond is uiteraard een must-do. 😉

Londen bezienswaardigheden Big Ben

Londen bezienswaardigheden Big Ben

Londen bezienswaardigheden: tip 2. Buckingham Palace

Het Buckingham Palace is een begrip voor Londen en daarbuiten. In 1761 is het door Koning George III gekocht, voor zijn vrouw Charlotte, die het als familiehuis mocht gebruiken. Intussen zijn er meerdere renovaties geweest, waardoor het paleis veel uitgebreider is dan in de 18e eeuw. Het paleis heeft nu zo’n 775, een kapel, privézwembad en een bioscoop. Helaas kun je meestal niet naar binnen, maar met een beetje mazzel maak je (buiten) de wisseling van de wacht mee: dit gebeurt meerdere malen per dag. Vaak in ieder geval rond de klok van 11:30, en dan duurt zo’n ceremonie ongeveer 45 minuten. Als de mogelijkheid er wel is om naar binnen te gaan, dan kun je de prachtige kamers van het paleis bewonderen. Deze hebben stuk voor stuk een eigen karakter en zijn heel gedetailleerd.

Londen bezienswaardigheden Buckingham Palace

Bezienswaardigheden Londen Buckingham Palace

Londen bezienswaardigheden: tip 3. Westminster Abbey

In het hart van Londen, niet al te ver van de rivier af, vind je Westminster Abbey. Deze kerk behoort tot de historische en religieuze locaties van Londen. De prachtige kerk met haar vele middeleeuwse ‘praalgraven’, standbeelden en gedenktekens is zeer de moeite waard om (minimaal!) even langs te fietsen in Londen. Ook de buitenkant is namelijk niet verkeerd om te aanschouwen! Doe je dit met een ervaren (Nederlandssprekende) gids tijdens een van de tours in Londen, dan brengt hij de geschiedenis voor je tot leven. Westminster Abbey is door haar combinatie van schoonheid en geschiedenis een prachtige highlight die je niet mag missen!

Londen bezienswaardigheden Westminster Abbey

Londen bezienswaardigheden Westminster Abbey

Londen bezienswaardigheden: tip 4. National Theatre

Het grootste toneel in Londen wordt in het (Royal) National Theatre aan ruim 600 acteurs en musici aangeboden. Het gebouw heeft de stijl van Brutalisme en is gebouwd in 1963. Sindsdien hebben hier vele voorstellingen plaatsgevonden en zijn er honderden belangrijke toneelprijzen gewonnen! Bij het National Theatre kun je een kijkje behind the scenes krijgen: het is een aanrader als je benieuwd bent hoe (toneel)stukken gemaakt worden. Ervaren, lokale gidsen leggen je dit graag met enthousiasme uit tijdens een Londen Highlights Fietstour! Deze spreken trouwens gewoon Nederlands, dus dat is makkelijk te volgen.

Bezienswaardigheden Londen National Theatre

Bezienswaardigheden Londen National Theatre

Londen bezienswaardigheden: tip 5. Trafalgar Square

Trafalgar Square is in tegenstelling tot bijvoorbeeld Big Ben bij de meesten minder bekend, maar deze bezienswaardigheid behoort zeker tot de bijzondere plaatsen van de stad. Het is een mooi, groot, historisch plein in Westminster vol mooie standbeelden en een fontijn. Gecombineerd met het imposante beeld van Lord Nelson, de blauwe haan en daarbij de straatartiesten maken het plein heel sfeervol. ’s Avonds is dit levendige plein rustiger. Dan kun je ergens op de talloze zitplekken lekker bijkomen, terwijl je geniet van de fontijn die dan prachtig verlicht is!

Londen bezienswaardigheden Trafalgar Square

Londen bezienswaardigheden Trafalgar Square

Doen: In een paar uur langs alle bezienswaardigheden van Londen

‘Skip the line’ door vooraf online tickets voor de topattracties in Londen te kopen! Dit kun je via de link doen voor onder andere Londen Eye, Madame Tussauds, de Hop on Hop off bus en de St. Paul Cathedral. Deze topattracties staan hierboven niet beschreven, maar ook dit zijn enkele leuke highlights van Londen waar je tijdens het fietsen in Londen met Nederlandse gids voorbij komt. Bekijk voor leuke tours in Londen ook eens de website van Baja Bikes, waar je meer informatie vindt over de prijs en beschikbaarheid.

Welke bezienswaardigheden in Londen wil jij écht niet missen?

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailby feather