BERLIJN TIPS: 4X WAT TE DOEN?

Facebooktwitterredditlinkedin
Berlijn tips: wat te doen?

Berlijn tips: wat te doen?

Berlijn is de meest interessante stad van Duitsland. Gaat jouw stedentrip richting deze pracht-stad? Check dan even onze Berlijn tips met leuke dingen die je hier kunt doen:

  • Boottocht door mooie kanalen
  • Klim omhoog op de TV Toren
  • Doe de Potsdam Excursie
  • Bezienswaardigheden en musea

Berlijn tips: 1. Bootje varen over rivier de Spree

Tijdens de boottocht door de kanalen van Berlijn vaar je over de Spree. Deze rivier is maarliefst 400 km lang! Fietsen in Berlijn is leuk en heeft veel voordelen, maar op de boot beleef je net weer een ander stukje van de stad. Zo zie je vanaf de boot prachtige Berlijnse architectuur, die je vanaf het land niet kunt ontdekken.

Berlijn tips: Boottocht over de Spree

Berlijn tips: Boottocht over de Spree

Verder gaat de boottocht langs bezienswaardigheden die je gezien móet hebben, voordat je weer naar huis gaat! Zo vaar je langs de beroemde brug Moltkebrücke, het moderne station ‘Berlin Hauptbahnhof’ en belangrijke gebouwen, waaronder Reichstag, Bundespresseamt, Fernsehturm, Berliner Dom, Alte Nationalgalerie en méér. De stadsrondvaart is leuk voor zowel voor jong als oud. Ook voor de jonge stedentrippers is alles namelijk goed te volgen, doordat een Nederlandse audioguide jullie leidt. Enne… vergeet je je fototoestel niet mee te nemen? 🙂

> Tickets Berlijn Boottocht

Berlijn tips: 2. Bezoek de beroemde TV Toren

Vanaf de TV Toren van Berlijn, ook wel Fehrnsehturm of Alextoren genoemd, geniet je van het aller-aller-beste uitzicht van maarliefst 360 graden en wel 40 km ver over de stad. De toren is 368 meter hoog en het uitzichtplatform bevindt zich op 203 meter hoogte. No worries voor de minder stabiele wandelaars onder ons: je hoeft niet te klimmen! De snelle lift brengt je namelijk in slechts 40 seconden naar het uitkijkpunt.

Berlijn tips: Fehrnsehturm

Berlijn tips: Fehrnsehturm

Begint je maag plots te knorren wanneer je nét aan het genieten bent, dan hoef je niet naar beneden. Bovenaan de toren bevindt zich namelijk een restaurant dat zich in een half uur tijd ronddraait. Zo kun je tijdens het eten genieten van verschillende bezienswaardigheden, zoals Brandenburger Tol, Potsdamer Platz en meer.

> Tickets Fehrnsehturm Berlijn

Berlijn tips: 3. Ontdek Potsdam tijdens een excursie

Potsdam heeft tijdens de Tweede Wereldoorlog zwaar geleden en is de hoofdstad van de Duitse deelstaat Brandenburg. Deze artistieke, culturele en architectonische stad is zeker een bezoek waard. Op een ontspannen tempo ontdek je samen met een lokale gids alle hoogtepunten. Zo beleef je de Nederlandse wijk en de Russische kolonie ‘Alexandrowka’. Verder kom je langs het Sanssouci Paleis, waar je ontdekt hoe het leven vroeger was in het rijk Pruisen, en zie je meer andere highlights van de stad!

Berlijn tips: Potsdam

Berlijn tips: Potsdam

De Potsdam Excursie is een leuke en leerzame ochtendvullende activiteit. De plezierige tocht begint met een busrit vanaf het centrum van Berlijn naar Potsdam, waarna je vervolgens door grote, mooie tuinen wandelt langs de hoogtepunten van deze historische stad! Tot slot is er ook de mogelijkheid om te relaxen op een terras, terwijl je de omgeving in je opneemt. 🙂

> Tickets Potsdam Excursie

Berlijn tips: 4. Bezienswaardigheden en musea in Berlijn

Bij bovenstaande tips kun je ‘slechts’ van een afstand genieten van bezienswaardigheden in Berlijn. Staan er diverse paleizen, belangrijke gebouwen en/of interessante musea zoals het German Guggenheim, Hamburger Bahnhof of het Neue National Gallery op je to do-list? Zorg dan dat je een Berlijn kortingpas hebt, waarmee je sneller én goedkoper binnenin een kijkje kunt nemen! Met zo’n voordeelpas ga je namelijk de lange rijen voorbij én je profiteert van korting.

> Koop je Berlijn kortingpas online

Welke Berlijn tips heb jij voor andere stedentrippers? Laat een comment achter!

Facebooktwitterredditlinkedin