WAT TE DOEN IN BOEDAPEST

Facebooktwitterredditlinkedin

Budapest – De stad met de 2 gezichten

Wat te doen in Budapest

Wat te doen in Budapest

Boedapest is een stad met twee gezichten en de perfecte bestemming voor een stedentrip. De stad bestaat uit 2 delen, namelijk Buda en Pest. De verschillen tussen deze 2 delen zijn duidelijk zichtbaar (voorheen waren dit 2 verschillende steden die door de Donau gescheiden wordt). Waar Buda heuvelachtig en authentiek is, is Pest vlak en hip. Beide delen zijn zeer de moeite waard om te bezoeken en hieronder lees je een aantal activiteiten, wat te doen in Boedapest, de bezienswaardigheden en uitgaansgelegenheden die niet mogen ontbreken op je trip naar Boedapest.

Stadspark Városliget

Városliget, het stadspark van Boedapest, is een favoriete bestemming van zowel toeristen als de plaatselijke inwoners, dankzij de vele attracties waaronder een dierentuin, een aantal musea, een kasteel, kuurbaden en zelfs een pretpark. Voordat je het park ingaat kom je nog op het heldenplein. Dit plein staat op de werelderfgoedlijst en op dit plein vind je het Milenniumonument, het museum van Schone kunsten en de kunsthal.

Uitgaan in Szimpla Kert

Szimpla Kert is een oud kraakpant dat is omgebouwd tot een leuke, alternatieve en gezellige uitgaansgelegenheid. Het is geen discotheek, maar een leuke plek waar je heerlijk kunt wegzakke met een biertje of een cocktail. Het interieur bestaat uit verschillende tafels, bioscoop stoelen en een oude auto en het is een leuk decor wat je niet snel tegenkomt.

Wat te doen in Boedapest? Fietsen met een Nederlandse Gids

Wat te doen in Boedapest? Fietsen met Nederlandse Gids

Wat te doen in Boedapest? Fietsen met Nederlandse Gids

Wil je meer over Boedapest te weten komen en wil je echt alles zien van Pest? Boek dan nu een Pest Highlights fietstour met Nederlandse gids. In 2,5 uur fiets je langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en hoor je het verhaal achter het Parlements gebouw, de Szabadsag Tér (Plein van de vrijheid), de Basiliek en de Synagoge, de Joodse wijk en nog veel meer. Met de Pest Highlights Fietstour fiets je door het vroegere Pest. Dankzij de prachtige gebouwen, parken en pleinen meer dan de moeite waard om een keer te bekijken!

 

Facebooktwitterredditlinkedin