Kasteel Lissabon

Castelo de ´São Jorge´, wat in het Nederlands Sint Joris betekent, is het bekendste kasteel. Lissabon´s Castelo de São Jorge is één van de bekendste bezienswaardigheden van de stad en breng dan ook absoluut een bezoek aan het kasteel. Lissabon´s stedentrip krijgt hierdoor een sprookjesachtig randje!

Kasteel Lissabon

Kasteel Lissabon heeft een rijke geschiedenis, er is onwijs veel te zien en het is een betaalbare bezienswaardigheid. Breng daarom zeker een bezoek aan Castelo de São Jorge.

Kasteel Lissabon

Kasteel Lissabon: Castelo de São Jorge

De geschiedenis
De 6e eeuw voor Christus is de eeuw wanneer de eerste fundamenten al werden gemaakt voor Castelo de São Jorge. In de eeuwen hierna woonden er Kelten, Romeinen, Grieken, Visigoten, Moren, Feniciërs en Carthagen. Tijdens de Tweede Kruistocht werd het kasteel, Lissabon en nog meer bouwwerken weer veroverd op de Moren door Noord’Europese Kruisvaarders. De aardbeving in 1755 verwoeste het prachtwerk gedeeltelijk, maar daarna is het volledig gerestaureerd. Het behoort nu tot de oudste overblijfselen en het mooiste kasteel: Lissabon´s Castelo de São Jorge.

Kasteel Lissabon

Kasteel Lissabon: Castelo de São Jorge

Plaça d´Armas
Via de hoofdingang kom je uit op Plaça d´Armas; een groot plein wat tevens het centrale punt is van het kasteel. Lissabon´s Castelo de São Jorge heeft nog resten van het Koninkijk Paleis, waaronder Casa Ogival dat helemaal herbouwd is. Het archeologische centrum biedt nog veel meer informatie. Tevens is het mogelijk om een multimediavoorstelling hier te bekijken over het kasteel, Lissabon als stad en de geschiedenis ervan.

Uitzicht over de Taag
Castelo de São Jorge ligt op de hoogste heuvel van de stad van 110 meter hoogte, waardoor je vanaf het prachtige bouwwerk ook een mooi uitzicht hebt over de brede Taag (Rio Tejo). Dit is een ideale plek voor een mooie foto en om even tot rust te komen tijdens je stedentrip!

Kasteel Lissabon: praktische informatie

Kasteel Lissabon

Kasteel Lissabon: Castelo de São Jorge

Entreeprijs: €8,50
Openingstijden: maart t/m oktober: 09.00 tot 21.00 uur, november t/m februari: 09.00 tot 18.00 uur.

Wil je de stad nog veel beter leren kennen? Boek dan een fietstour door deze prachtige hoofdstad.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailby feather