NEW YORK BEZIENSWAARDIGHEDEN: 4 TIPS!

Tips bezienswaardigheden New York

Tips bezienswaardigheden New York

Vertrek je binnenkort naar New York en wil je alle bezienswaardigheden ontdekken? New York is een perfecte stad om een stedentrip te doen, want ‘The Big Apple’ heeft prachtige bezienswaardigheden, onwijs veel restaurants waar je lekker kunt eten en veel meer. Lees hier over:

  • Strawberry Fields
  • World Trade Center
  • Brooklyn Bridge
  • Belvedere Castle
  • Per fiets langs de highlights

Hieronder beschrijf ik enkele populaire hotspots van New York. Wil je meer weten over deze prachtige bezienswaardigheden, denk er dan eens over na om een tour in New York te doen. Tijdens zo’n tour brengt een gids je in een paar uur tijd langs alle highlights!

New York bezienswaardigheden: tip 1. Strawberry Fields

Het monument Strawberry Fields is vernoemd naar het bekende nummer ‘Strawberry Fields Forever’ van The Beatles, opgedragen aan de overleden muzikant John Lennon. Dit is een van de New York bezienswaardigheden die speciaal voor muziekliefhebbers een leuke aanrader is. Strawberry Fields is 10.000m2 groot en vind je in het bekende Central Park. Het gedenkteken heeft een grote, ronde vorm met de tekst ‘IMAGINE’. Volgens eerdere bezoekers, is Strawberry Fields zeker de moeite waard om even te stoppen. Zij vinden dat het monument prachtig en indrukwekkend is in al zijn eenvoud. Daarnaast is er altijd wel een straatmuzikant die bekende Beatle-liedjes speelt, wat het helemaal compleet maakt.

New York bezienswaardigheden Strawberry Fields

New York bezienswaardigheden Strawberry Fields

New York bezienswaardigheden: tip 2. World Trade Center New York

Het World Trade Center, ook wel WTC genoemd, is opgebouwd uit twee enorme waterbassins ter grootte van de verdwenen torens. Eromheen staan bronzen platen met de namen van de bijna 3000 slachtoffers van die dag. Ook worden de zes slachtoffers van de eerste aanslag op het World Trade Center in 1993 genoemd. Het oorspronkelijke monument verdween toen de torens instortten. Wanneer je een bezoek brengt aan het World Trade Center Memorial Museum kun je het hele indrukwekkende verhaal van de ‘9/11 aanslagen’ tot je nemen.

New York bezienswaardigheden World Trade Center

New York bezienswaardigheden World Trade Center

New York bezienswaardigheden: tip 3. Brooklyn Bridge

De Brooklyn Bridge is een brug in New York, die gebouwd is in 1883. De brug gaat over East River en verbindt Brooklyn met Lower Manhattan en tevens met de Manhattan Bridge. Vanaf de Brooklyn Bridge heb je een prachtig uitzicht, wat je prachtige foto’s kan opleveren. De brug zelf is ook een geweldig stukje architectuur. De wandeling die je hieroverheen maakt, is volgens voorgaande bezoekers best te doen. Het kan wel zijn dat je tussen een massa van mensen belandt, maar de gezellige sfeer op de brug maakt het misschien wel weer goed.

New York bezienswaardigheden Brooklyn Bridge

New York bezienswaardigheden Brooklyn Bridge

New York bezienswaardigheden: tip 4. Belvedere Castle

Het kasteel genaamd Belvedere Castle is alleen al prachtig om te zien. Is de mogelijkheid er om de steile trappen van het kasteel te beklimmen naar de top? Doen! Het geweldige uitzicht is volgens bezoekers van Belvedere Castle de klim naar de top zeker waard. Van bovenop kijk je uit over het gehele Central Park en over de skyline van Manhattan. Daarnaast wordt het personeel ervaren als zeer vriendelijk, wat ook mooi meegenomen is. Dit kasteel is dubbel en dwars zijn stop waard als je gaat fietsen in Central Park met een ervaren Nederlandstalige gids.

Bezienswaardigheden New York Belvedere Castle

Bezienswaardigheden New York Belvedere Castle

New York bezienswaardigheden: tip 5. Op de fiets langs de highlights

In New York is altijd iets nieuws te ontdekken en te beleven. Hierboven heb ik de meest populaire highlights van New York beschreven, maar dit zijn zeker niet de enige bezienswaardigheden die een bezoek waard zijn! Zo heb je ook nog Manhattan Bridge, City Hall, East River, het Shakespeare theater en meer. Een laatste tip die ik je wil meegeven is om deze te bezichtigen tijdens een van de tours in New York. Je kunt kiezen uit verschillende tours, waaronder de Central Park Fietstour en de Manhattan & Brooklyn fietstocht. Fietsend New York verkennen is geweldig: je bent lekker in beweging en het gaat op een rustig tempo, maar wel snel genoeg om alle New York bezienswaardigheden in een paar uur te ontdekken! Bij zo’n tour word je begeleidt door een Nederlandse gids of een 100% New Yorkse local. Verder is de prijs/kwaliteitsverhouding erg aardig.

  • Alvast een indruk krijgen van een tour door New York? Check dan de video!
  • Reviews: Bekijk ook eens de recensies van tour-klanten van Baja Bikes.

Baja Bikes fiets tours in New York from Baja Bikes Tours on Vimeo.

Welke bezienswaardigheden in New York trekt jou het meeste?

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailby feather