TIPS PARIJS – HANDIG VOOR JE STEDENTRIP!

Tips Parijs

Tips Parijs

Binnenkort op stedentrip naar Parijs, dan hebben wij een aantal tips. Parijs is een wereldstad en biedt veel mogelijkheden. Je moet alleen even weten hoe, wat, waar en waarom. Of je nu wilt weten welke highlights je écht niet mag missen, bij welke restaurants je het beste kunt eten of waarom fietsen in Parijs zo fantastisch is: met één klik op de knop lees je hierover handige informatie en leuke tips voor Parijs. Parijs écht beleven gaat je met deze tips zeker lukken.

Parijs tips: 1. Bezienswaardigheden

Waarschijnlijk noteer je het bezoeken van bezienswaardigheden van Parijs ook op je lijstje met tips. Parijs heeft talloze, prachtige bouwwerken, parken en meer. Wist je dat je er naast de meest bekende bezienswaardigheden van Parijs zoals de Eiffeltoren en de Notre Dame ook minder bekende bezienswaardigheden zijn die een bezoek waard zijn? Zo heb je bijvoorbeeld Arènes de Lutèce. Dit is een prachtig amfitheater uit de Romeinse tijd. En ken je het stadsdeel Montparnasse al? Je leest meer over bezienswaardigheden in Parijs in onze andere blogberichten door op de links te klikken die ik eerder in deze alinea heb genoemd.

Parijs tips: 2. Restaurants

Eén van onze tips is om van tevoren te bekijken welke restaurants zich in de omgeving van jouw hotel of accomodatie bevinden tijdens je citytrip in Parijs. In totaal zijn er ongeveer 8000 restaurants in Parijs, uiteenlopend van 3-sterren restaurants tot vele bistro´s en cafés waar je een simpel menu kan bestellen. In Parijs vind je zowel de traditionele Franse keuken, maar er is zoveel keus dat je vrijwel alle keukens ter wereld kan genieten in de Franse hoofdstad. Hoe deze goede restaurants heten en waar deze in Parijs zitten? Dat lees je in ons blogartikel restaurants in Parijs.

Tips Parijs: Restaurants in Parijs

Tips Parijs: Restaurants in Parijs

Parijs tips: 3. Wandelen en fietsen in Parijs met gids

Wandelen in Parijs is een van de beste tips als je de drukte van de stad even wilt laten voor wat die is. Ontdek de stad op een rustige manier door te wandelen door historische wijken zoals Montmartre of het Quartier Latin. Tijdens zo’n wandeling duik je de diepte in en ontdek je in slechts 2 uur tijd de geschiedenis achter deze wereldberoemde delen van Parijs. Wil je meer zien in korte tijd? Overweeg een fietstocht met gids! Parijs ontdekken op de fiets valt, vind ik persoonlijk, onder de leukste tips! Deze typisch Nederlandse manier van vervoeren is ideaal, óók in de wereldstad Parijs. Het plan vanuit de gemeente van Parijs was om het fietsgebruik in de stad te verhogen en dat lijkt succesvol te zijn. Er zijn namelijk honderden kilometers aan fietspaden aangelegd. En op zondagen zijn enkele wegen zelfs autovrij! Naast een Highlights Fietstour in Parijs waarbij je overdag langs de mooiste bezienswaardigheden van Parijs komt, kun je de stad ook ‘by night’ verkennen. Wat is er nu mooier om met je geliefde of met je gezin langs een verlichte Eifeltoren te fietsen?

Fietsen in Parijs met Nederlandse gids van Baja Bikes from Baja Bikes Tours on Vimeo.

Parijs tips: 5. Met kinderen naar Parijs

Stedentrips zijn ook geliefd onder gezinnen met (jonge) kinderen. Als ouder wil je zoveel mogelijk van de stad Parijs zien, maar voor de kids geldt dit net zo goed! Dit zijn 3 speciale tips van Kidscitytrips voor wanneer je met kinderen naar Parijs gaat:

  1. Plan niet teveel op één dag en zorg voor genoeg rust- en speelmomenten.
  2. Improviseren is hét toverwoord. Kijk zelf om je heen: laat ze de pilaren bij de kerk maar eens tellen, of op zoek gaan naar een standbeeld van de keizer of koning.
  3. Doe een kindvriendelijke excursie op de fiets. Eigenaresse Marielle: “Fietsen in bijvoorbeeld Parijs of Londen is een leuke manier om een stad te ontdekken. Kinderen worden minder moe dan van slenteren, zijn lekker in beweging en je komt op plekjes die je anders nooit zou vinden.”

Dan nog een laatste tip wanneer je wilt gaan fietsen met je kind in Parijs: In ons blogbericht ‘Fietsen met kinderen op stedentrip’ lees je meer handige informatie en tips.

Parijs tips: 6. Met de metro door Parijs

Als je je van punt A naar punt B wilt verplaatsen, dan valt reizen met de metro onder de beste tips qua vervoer in Parijs. De metro’s in Parijs rijden van ‘s morgensvroeg 05:20 uur tot middernacht 01:20. Op zaterdagavond rijden ze zelfs tot 02:20. Het metrosysteem van Parijs is opgedeeld in zes zones, die binnen of buiten het centrum van Parijs vallen. Hier moet je rekening mee houden wanneer je een metrokaart haalt. Die kun je trouwens van tevoren kopen voor een paar uur, een paar dagen of met een geldigheid van langere tijd. Om er zeker van te zijn dat je de metrohaltes gaat vinden en je reis soepel verloopt kun je een speciale applicatie downloaden die jouw (metro)route uitstippelt. Informatie en tips voor Parijs die je moet weten als je gaat reizen met de metro? Lees: ‘metro Parijs’.

Metrolijnen Parijs

Metrolijnen Parijs

Parijs tips: 7. Tijd besparen tijdens stedentrip

Zoveel te doen en zo weinig tijd! Gelukkig zijn er tips om tijd te besparen, zodat je nog meer uit je citytrip in Parijs kunt halen met de tijd die je hierdoor overhoudt. In de top 3 van ergernissen van internationale stedentrippers die Parijs bezoeken, staat ‘lange wachtrijen bij attracties’ op nummer 2. Deze wachtrijen kosten namelijk tijd. Tijd die je niet hebt! Als je voordat je vol enthousiasme je auto of het vliegtuig instapt je tickets voor Parijs online regelt, dan scheelt je dit tot wel twee à drie uur aan (wacht)tijd! Tussen de online entree tickets voor attracties in Parijs vind je ook heel interessante combi-tickets, zoals Eiffeltoren tickets incl.bus- en boottour, waarmee je naast tijd ook geld bespaart! Een win-win situatie.

Eiffeltoren incl. bus- en boottour

Eiffeltoren incl. bus- en boottour

Welke tips voor Parijs vind jij handig voor jouw stedentrip?

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailby feather