Musea Parijs

Facebooktwitterredditlinkedin

Je bent een echte liefhebber van musea? Parijs is de stad die je in dat geval moet bezoeken. Met zo’n 130 museums kun je spreken van een Museumstad met hoofdletter M. Het is niet voor niets een waar walhalla voor kunstbewonderaars.

Museum Pass Parijs
Als je van plan bent meerdere musées te bezoeken dan is dit pasje een echte must-have. De kortingspas geeft toegang tot meer dan 60 permanente exposities. En behalve de prijs is een ander voordeel dat je niet in de drukke wachtrijen hoeft te staan. Klinkt ideaal toch? Bestel de Musea Pass Parijs al vooraf online zodat je ‘m alleen nog maar hoeft af te halen. En wil je weten welke nu écht de moeite waard zijn? Baja Bikes geeft 5 tips voor musea Parijs.

Welke musea in Parijs moet ik bezoeken?

Een stad met 130 museums biedt voor ieder wat wils. Van impressionistische creaties tot aan moderne kunst: de Franse hoofdstad heeft het. Nadat je de volgende 5 tips hebt bezocht, kun je met zekerheid zeggen dat je in de beste musea van Parijs bent geweest!

Iconische werken: Louvre
Musea ParijsWanneer het gaat over musea Parijs kan deze natuurlijk niet ontbreken. Ten Oosten van de Jardin des Tuileries vind je een van de drukstbezochte plekken van de stad. Maar dat heeft een reden: het Louvre is het thuis van de meest bijzondere kunst. Zo mag je De Venus van Milo, Leonardo Da Vinci’s Mona Lisa en het bizar mooie plafond van de Apollo Galerij absoluut niet missen. Het is aangeraden om van tevoren een lijstje te maken met kunstwerken die je van plan bent te gaan bezichtigen. Aangezien het museum zo groot is, is het helaas onmogelijk om alles in één dag te bewonderen. Heb je geen Parijse Museum Pass? Dan is het raadzaam om vooraf aan je bezoek een ticket te kopen om tijd te besparen en de wachtrij over te slaan.

 • Openingstijden: 09.00 – 18.00 (iedere woensdag en vrijdag open tot 22.00)
 • Gesloten op dinsdagen
 • Entreeticket €17,- (Van oktober tot maart iedere eerste zondag van de maand gratis toegang)
 • Gratis toegang met Museum Pass, personen onder 18 jaar en voor 18 – 25-jarige EU-inwoners

Waterlelies in Musée de l’Orangerie
Musea ParijsAan de andere kant van Jardin des Tuileries kom je bij het uitzonderlijke Orangerie. Deze zal niet bij iedereen even bekend zijn wanneer het gaat over musea Parijs. Hier vind je veel impressionistische kunst van onder andere Paul Cézanne, Henri Matisse en Pablo Picasso. Maar hét hoogtepunt is toch wel de Waterlelies van Monet: 8 imposante schilderijen die verdeeld zijn over twee zalen. Neem plek op het bankje en word ondergedompeld in de wereld van Monet. Tip: Ga vlak voor openingstijd in de rij staan. Grote kans dat je de Waterlelies dan om 09.00u helemaal voor jezelf hebt.

 • Openingstijden: 09.00 – 18.00
 • Gesloten op dinsdagen
 • Entreeticket €9,- (elke eerste zondag van de maand gratis toegang)
 • Gratis toegang met Museum Pass, personen onder 18 jaar en voor 18 – 25-jarige EU-inwoners

Impressionisme in D’Orsay
Musea ParijsVoor nog meer impressionistische musea in Parijs ga je naar D’Orsay ten zuiden van de Seine. De collectie bestaat uit meer dan 5.000 adembenemende schilderijen en tekeningen van onder andere Edgar Degas, Claude Monet en onze eigen Vincent van Gogh. De kunst is gevestigd in het oude treinstation, dat op 1 december 1986 haar deuren opende als D’Orsay. Tip: koop vooraf je ticket voor Musée d’Orsay en passeer de wachtrij bij de ingang.

 • Openingstijden: 09.30 – 18.00 (iedere donderdag open tot 21.45)
 • Gesloten op maandagen
 • Entreeticket €12,-
 • Gratis toegang voor personen onder 18 jaar en voor 18 – 25-jarige EU-inwoners

Moderniteit bij Centre Pompidou
Musea ParijsHou je meer van modern? Er zijn diverse moderne kunstmusea in Parijs, maar het bekendste is toch Centre Pompidou. De permanente collectie wordt tentoongesteld op de 4e en 5e verdieping van het gebouw. De 6e verdieping wordt gebruikt voor grote, tijdelijke exposities. Behalve kunst beschikt het moderne gebouw over een bibliotheek, boekenwinkel en cinema. Daarnaast is het ook de moeite waard om naar het panoramisch dakterras te gaan, vanwaar je een mooi uitzicht hebt over Parijs.

 • Openingstijden: 11.00 – 22.00
 • Gesloten op dinsdagen
 • Entreeticket vol tarief €14,- ; entreeticket 18-25 jarigen €11,-
 • Gratis toegang met Museum Pass, personen onder 18 jaar

Overweldigende luxe bij Chateaux de Versailles
Musea ParijsHet paleis staat bekend om zijn overweldigende luxe en is gewijd aan de ‘glorie van Frankrijk’. Bewonder de bekende Spiegelzaal: een 73 meter lange zaal waar 357 spiegels verwerkt zijn in 17 grote bogen. Vergeet ook de kapel van Versailles, de koninklijke opera en de beroemde tuinen niet. Aangezien Versailles zo’n 20 kilometer buiten het stadscentrum ligt is het slim om er een daguitstap van de maken. Er is immers zo veel moois te zien!

 • Openingstijden: 09.00 – 18.30
 • Gesloten op maandagen
 • Entreeticket €20,-
 • Gratis toegang met Museum Pass, personen onder 18 jaar en voor 18 – 26-jarige EU-inwoners

Genoeg adembenemende kunst gezien in de musea van Parijs? Boek dan de Parijs Highlights fietstour. In 3 uur fiets je voorbij meerdere bezienswaardigheden die de Franse hoofdstad te bieden heeft.

Facebooktwitterredditlinkedin