DE 8 LEUKSTE VALENCIA TIPS VAN ONZE KLANTEN

Wat te doen in Valencia?

Wat te doen in Valencia?

Laatst vroegen wij via Facebook aan jou: “Heb jij leuke tips (over de stad zelf of bepaalde tours), mooie foto’s of plekken in Valencia, die andere stedentrippers zeker niet mogen missen?“. Dankzij enthousiaste reacties kunnen wij hier de 8 leukste Valencia tips voor je uitlichten!

  • Benidorm Old Town
  • Mercado Central
  • Valencia Kathedraal (= uitzicht!)
  • Barrio del Carmen
  • Jardin Botanica, Antiguo Cauce
  • Typisch Spaanse Pintxos
  • Zeedierenpark Oceanografic
  • Fietsen in Valencia langs de highlights

Valencia tips: 1. Benidorm Old Town: gezellige oude wijk

Benidorm Old Town is een uniek gedeelte in Valencia waar je heerlijk kunt shoppen en lekker kunt eten. Deze oude wijk heeft veel smalle straatjes met barren, taperias en andere restaurants, (souvenir)winkeltjes met daarbij een kleine haven en een park met veel duiven. Tussen het ‘oude Benidorm’ en het ‘nieuwe Benidorm’ geniet je van een mooi uitzicht, over de haven. In het weekend zijn er vaak zangers, muzikanten of koren die zorgen voor een aangename, gezellige sfeer. Benidorm Old Town is volgens Baja Bikes-klanten een must-do voor mensen die van gezellig winkelen houden, goedkoop en goed willen eten en eventueel ‘s avonds nog even de kroeg in willen duiken. In het mooie Benidorm Old Town zitten namelijk ook leuke uitgaansgelegenheden!

Valencia Benidorm Old Town

Valencia Benidorm Old Town

Valencia tips: 2. Mercado Central: vers voedsel en een mooi gebouw!

Liefhebbers van lekker en zuiver eten opgelet! De tip om de Centrale Markt (Mercado Central) te bezoeken is meerdere malen binnengekomen in onze mailbox. Bij deze, volgens jullie múst-do, vind je een enorme variëteit aan verse, kleurrijke producten. Groenten, kruiden, vlees, vis en fruit (ook smoothies, yum!:)) worden hier mooi opgestapeld gepresenteerd. Tip van jouw voorgangers: sprokkel je ontbijt hier bij elkaar met verse broden en zelfgemaakte jam! Daarnaast is het mooie gebouw zelf ook gewoon de moeite waard om even doorheen te wandelen en te bekijken. Klaar met de boodschappen? Als je de Centrale Markt uit wandelt kom je in een leuke buurt terecht waar je tegen een openluchtmarkt aanloopt waar je van alles kunt vinden: van souvenirs tot schoenen.

Valencia Central Market

Valencia Central Market

Valencia tips: 3. Beklim de Valencia Kathedraal voor een mooi uitzicht!

De Valencia Kathedraal is een prachtig bouwwerk om even te bezoeken. Het is niet zo groot, maar daardoor niet minder indrukwekkend! Binnenin vind je enkele mooie beelden en schilderijen. Daarnaast vertelden jullie dat de architectuur van het gebouw erg mooi is, en dat met name het dak de moeite waard is met haar blauwgekleurde koepeltjes. Na zo ongeveer 250 traptreden klimwerk kun je hier genieten van een prachtig uitzicht over de stad. Het enige minpuntje is dat het bezoeken van de Kathedraal een paar euromunten kost. Maar ach, dat ben je straal vergeten als je bovenop de Kathedraal foto’s staat te klikken van het fraaie uitzicht, toch? 🙂

Valencia Kathedraal

Valencia Kathedraal

Valencia: uitzicht vanaf de Kathedraal

Valencia: uitzicht vanaf de Kathedraal

Valencia tips: 4. Spaanse volkswijk Barrio del Carmen

Nóg een gezellige, oude wijk in Valencia is volgens jullie tips Barrio del Carmen. In tegenstelling tot Benidorm Old Town is dit erg groots. Evengoed is deze Spaanse volkswijk wel knus! Barren, restaurants, winkeltjes: het is hier in overvloed. Barrio del Carmen bevindt zich in de buurt van de Turia tuinen en het is een paar straten vanaf de Centrale Markt. ‘s Nachts kan het hier ietwat lawaaierig zijn, want ook in dit gedeelte van het historische Valencia vind je leuke kroegen waar je kunt stappen. Ook leuk: het zijn vooral locals die je hier tegen ‘t lijf loopt. Toeristen zijn hier bijna niet te bekennen.. 🙂

Valencia tips: 5. Oase van rust: Jardin Botanica en Antiguo Cauce

In de mailbox kwamen 2 tips binnen over parken waar je volledig tot rust komt, namelijk Jardin Botanica en Antiguo Cauce. Hier is een oase van rust in tegenstelling tot de drukke gedeelten van de stad. Hier kun je heerlijk doorheen wandelen of fietsen in Valencia, terwijl je geniet van de heel bijzondere en afwisselend aangelegde tuinen. Tip van voorgangers: kom je langs de botanische tuin waarbij je naar de oude bedding van de Turia kunt wandelen? Doen! Het kost je slechts €2,- en de tuin is zijn bezoek zeker waard. Verder zijn er genoeg bankjes: dus koop een lekker broodje, neem wat te drinken mee en plof neer in een van deze parken. Als de zon meewerkt, dan kan je dag niet beter!

Valencia: Jardin Botanica

Valencia: Jardin Botanica

Valencia: Antiguo Cauce

Valencia: Antiguo Cauce

Valencia tips: 6. Typisch Spaanse snacks: Pintxos

Pintxos eten in Valencia schijnt volgens jullie tips heel erg lekker te zijn! Voor degenen die het nog niet hebben ervaren: Pintxos zijn kleine snacks (tapas), typisch Spaans en worden gegeten in barren. Waar je moet wezen voor de lekkerste Pintxos in Valencia? Nou, hier: Pintxo i Trago en Sagardi Valencia Centro. Het is niet goedkoop, maar volgens je voorgangers is het zo lekker dat het zeker de moeite waard is. Boven eten is super gezellig!

Adres Pintxo i Trago: Plaza Redonda, 9, Valencia, Spain

Adres Sagardi Valencia Centro: Calle San Vicente Martir, 6 | Valencia Centro Historico

Valencia: Pintxos eten

Valencia: Pintxos

Valencia tips: 7. Zeedierenpark Oceanografic

Heb je nog tijd over tijdens je verblijf in Valencia, dan kun je nog wel een paar uurtjes vertoeven in Oceanografic. Dit is een mooi zeedierenpark waar je veel grote aquaria vindt met verschillende vissen en andere zeedieren. Daarnaast is hier ook een dolfijnenshow, wat zeker met kinderen een aanrader is. Wel merk je bij het bekijken van de dolfijnen-trucs ineens dat Oceanografic heel populair is om te bezoeken onder toeristen, maar dit is dan ook het enige minpunt. Verder is het vooral een mooie verzameling, allemaal goed verzorgd en ook voor stellen zonder kids de moeite waard.

Valenca Oceanografic: dolfijnenshow

Valenca Oceanografic: dolfijnenshow

Valencia tips: 8. Fietsend langs de highlights

Ja, ook deze tip, om een Valencia Highlights Fietstour te doen, komt echt van onze klanten! 😉 En hier zijn wij het – uiteraard – helemaal mee eens. Onze mailbox liep vol met leuke tips, maar het doen van een tour kwam toch iedere keer weer terug. Jullie vertelden onder andere erg blij te zijn met de omvang van de groep, het fietstempo en de enthousiaste gids. Erg leuk om te lezen dat jullie het doen van een tour een must-do vinden tijdens een trip in Valencia! 😀

Valencia tips: fietsen langs de highlights

Valencia tips: fietsen langs de highlights

  • Tip: Bekijk online recensies van tour-klanten die je voorgingen in Valencia, maar ook in ruim 40 andere wereldsteden! Heb jij ook een tour bij ons gedaan, maar heb je jouw ervaring nog niet gedeeld? Mail ‘m meteen even naar info@bajabikes.eu!
  • Video’s: Check video’s van Baja Bikes tours in diverse steden via Vimeo video’s. Wij hopen hier binnenkort ook een filmpje van Valencia aan toe te voegen. 🙂

Bedankt voor jullie bijdrage! Heb jij nog een leuke of handige tip voor een stedentrip in Valencia die hier niet tussen staat? Let us know!

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailby feather