ANTWERPEN TIPS: FIETSEN! (ERVARING)

Antwerpen tips: fietsen met gids

Antwerpen tips: fietsen met gids

Afgelopen zomer stapte ik samen met mijn vriend op een fijne stalen ros voor een aangename privé fietstour van gids Ari. Even iets anders dan de (ook erg leuke) winkels en terrasjes. Uiteraard heb ik onderweg kiekjes voor je geschoten. Graag deel ik hier mijn ervaring met jou!

  • Fietsen langs de Schelde
  • Herbeleef cultuur en historie
  • Smalle straatjes en Chinatown
  • Langs het Steen, het MAS, de Kathedraal en veel méér!

Fietsen langs de Schelde, door de stad en langs alle highlights

Gelukkig was het droog en zonnig tijdens onze 2 uur durende fietstour door Antwerpen! Dat fietst toch wel een stuk fijner 😉 Nadat wij de auto gratis geparkeerd hadden op de Vlaamse Kaai, werden mijn vriend en ik vriendelijk ontvangen door de Belgische, lokale gids [naam] van Antwerp by Bike.

Een veilige fietstour

Voordat we op de comfortabele fietsen sprongen, werden we nog even gewaarschuwd door onze gids. We fietsen wel door autovrije straten tussen de voetgangers. In Nederland is dit allemaal heel strak geregeld, maar in België is dit net even anders voor de fietsers en voetgangers. Achteraf viel dit hartstikke mee. Een veilige fietstour is het zeker. Gewoon goed opletten (wat je ook moet doen als je in Nederland fietst), dan komt alles goed! 😀

Antwerpen tips: fietsen langs de Schelde

Antwerpen tips: fietsen langs de Schelde

De grootste haven van Europa

Op een relaxed tempo trapten we langs de Schelde, waar we genoten van de prachtige boten op het water. Al sinds de middeleeuwen varen schepen met ladingen en passagiers over de Schelde. De grootste haven van heel Europa, die vind je hier! Antwerpen heeft zich ontwikkeld als een steeds belangrijkere wereldhaven, en breidt de haven uiteindelijk uit tot de grens van Nederland. Onze gids vertelt het allemaal vol passie en laat het tevens zien op een grote kaart waarop heel Antwerpen te zien is. Daarnaast stopten we ook bij het MAS, waar wij leuke details ontdekten zoals de drieduizend aluminium handjes die het gebouw sierden. Allemaal indrukwekkend en leerzaam!

Antwerpen tips: Antwerpen van bovenaf

Antwerpen tips: Antwerpen van bovenaf

Fietsen in Antwerpen: Het MAS

Antwerpen tips: Fietsen langs Het MAS

Herbeleef cultureel en historisch Antwerpen

Verder fietsend vinden wij aan de rechter Schelde-oever het oudst bewaarde gebouw genaamd het Steen. Hier leerden wij dat het gebouw voorheen het Antwerpse Burcht werd genoemd, dat er veel instellingen zich hier binnenin bevonden en dat het ooit een periode als gevangenis werd gebruikt. Onze gids wist onwijs veel details van de geschiedenis van het gebouw te vertellen.

Antwerpen tips: fiets langs het Steen

Antwerpen tips: fiets langs het Steen

“Antwerpen is zó groot en er is zoveel te zien!”

Achteraf vertelde mijn vriend mij dat hij nooit geweten had dat Antwerpen zó groot is en dat er zoveel te zien is. En ik ben het met hem eens! Na de tour door de smalle straatjes, Chinatown, langs het Rubenshuis, het Steen, de Stadsfeestzaal, het MAS, de schitterende Kathedraal, de voormalige woning van de Vlaamse Willy Vandersteen (bekend van Suske en Wiske) en méér zijn wij een stuk wijzer geworden én lekker sportief bezig geweest. Fijn was dat we vaak stopten voor uitleg bij een belangrijke highlight, maar ook om ontspannen even iets te drinken.

Na de tour zijn wij neergeploft op een gezellig terras in het bruisende Antwerpen. Ja, toch nog een terras opgezocht (en na uitgerust te zijn ook de winkels), maar wel met een goed gevoel dat we de stad Antwerpen nu écht ontdekt hadden 🙂 Nu jij nog! 😉

Ontdek Antwerpen zelf op de fiets

Wil jij ook het o-zo-mooie Antwerpen ontdekken per fiets, inclusief interessante verhalen en tips van een enthousiaste gids? Bekijk dan ‘tours in Antwerpen‘ voor het actuele aanbod van Baja Bikes! Ik hoop dat je je net zo goed zult vermaken in Antwerpen als wij, maar volgens mij komt dat zeker goed in deze prachtige stad.

Nog een tip voor de romanticus: na een dag Antwerpen is een wandeling langs de Schelde (zeker met zonsondergang) erg leuk! Je kunt hier ook gezellig samen neerploffen met bijvoorbeeld een broodje en een fles(je) wijn.. 🙂

Liefs, Fleur

PS: Mail ons na je fietstocht jouw ervaring, dat vinden wij leuk!

Antwerpen tips: Fietsen in Antwerpen

Antwerpen tips: Fietsen in Antwerpen

Hieronder nog een aantal foto’s voor een sfeerimpressie:

Antwerpen tips: fietsen langs historische gebouwen

Antwerpen tips: fiets langs historische gebouwen

Antwerpen tips: ontdek de historie

Antwerpen tips: ontdek de historie

Antwerpen tips: fietsen door de stad

Antwerpen tips: fietsen door de stad

Antwerpen tips: fietstour met gids

Antwerpen tips: fietstour met gids

Fietsen in Antwerpen: Stadsfeestzaal

Fietsen in Antwerpen: Stadsfeestzaal

Fietsen in Antwerpen

Fietsen in Antwerpen

Antwerpen tips: fietsen door Chinatown

Antwerpen tips: fietsen door Chinatown

Antwerpen tips: Wandeling langs de Schelde

Antwerpen tips: Wandelen langs de Schelde

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailby feather