Uitgaan in Valencia

Het uitgaan in Valencia is verrassend en divers. De Valencianen staan dan ook niet voor niets bekend om hun goede feestjes! Daarom dat er ook zoveel keuze aan uitgaangsgelegenheden is. Ben je meer van de lokale barretjes of ga je liever los in een nachtclub? De stad heeft genoeg te bieden, dus voor elk wat wils!

Waar kan ik leuk uitgaan in Valencia?

De laatste jaren heeft het uitgaan in Valencia een enorme groei meegemaakt. Steeds meer toeristen en studenten zijn naar deze vakantiebestemming getrokken. Deze stad heeft gewoonweg alles te bieden: Een levendige binnenstad, een mooi strand en architectonisch hoogstandjes. En als de agua de Valencia op tafel wordt gezet dan is het gegarandeerd feest. De binnenstad veranderd in een bruisend uitgaansgelegenheid voor jong en oud! Lees hier verder welke bars en clubs je zeker niet moet missen.

  • Café Bolsería voor een typisch avondje uit met locals;
  • Muziekliefhebbers gaan naar Piccadilly Downtown Club;
  • Als je met een groep bent kun je het beste naar Radio City gaan;
  • Fox Congo voor de beste tropische cocktails;
  • Studentikoze barretjes kun je vinden in de wijk Algirós.

Uitgaan in Valencia

Café Bolsería

Uitgaan in Valencia

Uitgaan in Valencia: Café Bolsería

Uitgaan in Valencia begint bij Café Bolsería. Je kunt deze bar vinden op een populair plein, namelijk Plaça del Tossal. Het is een club waar je in je beste outfit naartoe gaat, sneakers zijn niet toegestaan. De bar heeft een uitstraling van een café, maar kun je een club noemen door de kledingvoorschriften die ze vragen. Ze organiseren verschillende avonden waar je tot diep in de nacht kunt dansen. Van R&B avonden tot live stage muziek, in Café Bolsería vind je het allemaal. Het publiek varieert net zoals de muziek. Je kunt er locals, studenten en toeristen tegenkomen. Op hun Facebookpagina kun je de evenementen vinden. De entreeprijzen variëren per avond. In het weekend kan het hier best druk zijn, dus wees op tijd.

Piccadilly Downtown Club 

Als je op zoek bent naar uitgaan in Valencia met een goede dansvloer, dan moet je naar Piccadilly gaan. Deze nachtclub bestaat al heel wat jaren en gaat nog steeds tot de late uurtjes door. Je kunt in deze club de echte Spaanse sfeer proeven. Ze draaien vooral indie en pop muziek. Tot 02:30 uur gratis entree, daarna €12 per persoon (inclusief één drankje). Drankjes zijn hier vanaf €5,- te bestellen.

Radio City

Uitgaan in Valencia

Uitgaan in Valencia: Radio City

Ben je op vriendenweekend en heb je zin in een avondje goed uitgaan? In Valencia heb je een bekende bar genaamd Radio City. Bij binnenkomst denk je in een oud Spaans café te zijn, maar als je doorloopt kun je een dj vinden met een ruime dansvloer. Ideaal als je met een grote groep bent. Veel studenten gaan naar deze club in verband met de internationale sfeer. Ze hebben ook goede deals voor drankjes en toegang is gratis.

Fox Congo

Dit is de bar waar je moet zijn als je goed wilt uitgaan in Valencia. Alles kun je vinden: een uitgebreide cocktailbar, een goede dj en dit alles op een perfecte locatie. Het publiek bestaat uit een mix van hippe reizigers en locals van alle leeftijden. De muziek is variërend, maar altijd goed. Entree is gratis en als je geluk hebt, krijg je een tropische welkomstcocktail.

Algirós

In deze wijk kun je als student leuk uitgaan in Valencia. De universiteit en verschillende campussen kun je hier vinden. Tussen deze grote universiteitsgebouwen zitten veel leuke barretjes en studentencafés verstopt. Hier kun je drankjes drinken of lekkere hamburgers eten. Vaak voor een betaalbare prijs. Ideaal voor een student! De studenten zijn een mix tussen Valenciaanse en internationale studenten. Ook worden regelmatig studentenfeesten georganiseerd in deze wijk. Als je up to date wilt zijn over deze feesten kun je het beste naar posters op straat kijken. Ook kun je de evenementen pagina op Facebook in de gaten houden.

Ben je enthousiast geworden en zou je nu ook wel willen uitgaan in Valencia? Neem dan ook even de tijd voor een drie uur durende Valencia Fietstour: de Highlights. Zo kun je overdag de stad op een leuke manier ontdekken en ´s avonds genieten van het bruisende nachtleven!

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailby feather